Συμβουλές για την συντήρηση ξύλινων σκεπών

Συντηρηση Ξυλινων Σκεπων

Οι ξύλινες σκεπές για να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση και να παρατείνουν την διάρκεια ζωής τους χρειάζονται συντήρηση. Υπάρχουν πολλές τεχνικές και μέθοδοι συντήρησης, κάτι ιδιαίτερα απλό που μπορεί να πραγματοποιήσει μόνος του ο ιδιοκτήτης μιας σκεπή είναι ο καθαρισμός της.

Διαβάστε Περισσότερα

Μόνωση ταράτσας

Μονωση Ταρατσας

Η θερμομόνωση της ταράτσας είναι η πλέον σημαντική εργασία που πρέπει να γίνει για την προστασία ενός κτιρίου από τις μεταβολές τις θερμοκρασίας και τα καιρικά φαινόμενα.

Η ταράτσα είναι περισσότερο εκτεθειμένη στον ήλιο, την βροχή, το αέρα, σε σχέση με τα παράθυρα ή τις πόρτες και γι' αυτό αποτελεί το πρώτο μέρος που πρέπει να μονώσουμε.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα είδη ξυλείας που χρησιμοποιούμε στις ξύλινες κατασκευές

Ξυλινες Κατασκευες

Τα διάφορα είδη ξυλείας που χρησιμοποιούμε στις ξύλινες κατασκευές χωρίζονται ουσιαστικά με βάση την ονοματολογία τους σε τρεις βασικές κατηγορίες: 1) με βάση το κοινό όνομα, 2) με βάση το την εμπορική ονομασία και 3) με βάση το βοτανικό όνομα.

Το κοινό όνομα είναι αυτό που έχει δοθεί στα ξύλα και χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους στις καθημερινές συνομιλίες.

Διαβάστε Περισσότερα

Η χρήση οικολογικών βερνικιών σε ξύλινες κατασκευές

Ξυλινες Κατασκευες

Τα βερνίκια που χρησιμοποιούνται σε ξύλινες κατασκευές όπως στέγες, παράθυρα, πέργκολες, κιόσκια κ.α. χωρίζονται στα συμβατικά βερνίκια και τα οικολογικά βερνίκια.

Τα οικολογικά βερνίκια τα οποία έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν υστερούν έναντι των μέχρι σήμερα γνωστών συμβατικών βερνικιών αλλά αντίθετα υπερέχουν σε κάποιες ιδιότητες.

Διαβάστε Περισσότερα

Η σημασία της μόνωσης στέγης

Η μόνωση στέγης είναι ένας ιδιαίτερα σπουδαίος παράγοντας για να εξασφαλίσετε την άνετη διαβίωση σε ένα σπίτι. Η μόνωση μειώνει σημαντικά την ανεπιθύμητη απώλεια ή αύξηση της θερμοκρασίας και επίσης μπορεί να μειώσει την ενέργεια που απαιτείτε από τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης.

Διαβάστε Περισσότερα