Κάλυψης στέγης με κεραμίδια

Στεγη Κεραμιδια

Τα κεραμίδια στέγης χρησιμοποιούνται για την κάλυψη σπιτιών και κτιρίων, γενικότερα από την αρχαιότητα. Χαρακτηριστικά τα πρώτα δείγματα χρήσεις κεραμιδιών για κάλυψη σκεπών έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα! Για την ακρίβεια τα πρώτα δείγματα εντοπίστηκαν στην περιοχή της αρχαίας Κορίνθου σε ναούς του Απόλλωνα και του Ποσειδώνα όπου σταδιακά τα κεραμίδια άρχισαν να αντικαθιστούν τις έως τότε αχυρένιες σκεπές.

Διαβάστε Περισσότερα

Μυστικά συντήρησης ξύλινων επιφανειών

Συντηρηση Ξυλινων Επιφανειων

Τα οικολογικά βερνίκια αποτελούν σειρά προϊόντων στις περισσότερες εταιρίες, με πολλά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών βερνικιών (υδροδιαλυτά βερνίκια). Ο πλέον σημαντικός παράγοντας για την διαχρονική αντοχή μιας εξωτερικής ξύλινης κατασκευής είναι η επιλογή του σωστού ξύλου.

Διαβάστε Περισσότερα

Πληροφορίες για το ξύλο

Ξυλινες Στεγες

Το ξύλο είναι ουσιαστικά ένας ζωντανός οργανισμός και μάλιστα είναι το καλύτερο φυσικό θερμομονωτικό υλικό, καθώς αναπνέει και βοηθά στην σταθεροποίηση της εσωτερικής υγρασίας, εξασφαλίζοντας ένα δροσερό περιβάλλον. Τα μοναδικά στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς την ανθεκτικότητα του ξύλου είναι το νερό ,η υγρασία και το σαράκι.

Διαβάστε Περισσότερα

Το σαράκι στις ξύλινες κατασκευές

Σαρακι Ξυλινες Κατασκευες

Το σαράκι δεν είναι στην πραγματικότητα κάποιο έντομο αλλά μια ομάδα διαφόρων ειδών εντόμων που καταστρέφουν το ξύλο. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτών των εντόμων είναι ότι τρέφονται με το ξύλο.

Ουσιαστικά γεννούν τα αβγά τους στην επιφάνεια του ξύλου ή σε κάποια πτυχή του και όταν αυτά εκκολαφτούν τρέφονται από το ξύλο, μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη τους γεννούν με την σειρά τους αβγά και ο κύκλος συνεχίζεται μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή του ξύλου.

Διαβάστε Περισσότερα

Κεραμίδια

Κεραμιδια

Τα κεραμίδια αποτελούν το βασικότερο τρόπο κάλυψης στέγης. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη κεραμιδιών με ξεχωριστές ιδιότητες και χαρακτηριστικά το καθένα.

Διαβάστε Περισσότερα