• Αρχική
  • Υπηρεσίες
  • Μονώσεις Ταρατσών

Μόνωση

Θερμομόνωση

θερμομονωση σκεπης στεγηςΗ χρήση με τα σωστά μονωτικά υλικά στέγης είναι μία μικρή συμβουλή που μπορεί να εγγυηθεί στις μελλοντικές γενιές μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Μπορούμε να μειώσουμε τις θερμικές απώλειες (θερμογέφυρες)  από το εσωτερικό προς το εξωτερικό της στέγης, ιδιαίτερα τις κρύες εποχές και αντίστροφα τις θερμές εποχές. Για το λόγο αυτό πρέπει να επιλεχθούν υλικά που έχουν τη σωστή θερμική συμπεριφορά και να μην υπάρχουν θερμικές απώλειες. Για την επίτευξη ενός καλού επιπέδου θερμομόνωσης πρέπει να τοποθετηθεί το ελάχιστο πάχος θερμομόνωσης 10cm με αντοχή και σταθερή απόδοση στο χρόνο. Σπίτια με θερμομόνωση 12,14cm καταργούν την χρήση κλιματιστικού το καλοκαίρι.
Η ικανότητα θερμομόνωσης της στέγης είναι στενά συνδεδεμένες με τις ηχομονωτικές και έχουν υψηλές ικανότητες απορρόφησης για να μην αερομεταφέρουν εξωτερικούς θορύβους στο εσωτερικό. Ένα καλό θερμομονωτικό υλικό πρέπει να κρατά σταθερά στο χρόνο τον συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας  λ που είναι η παράμετρος  που χαρακτηρίζει τα μονωτικά υλικά. Υπάρχουν μονωτικά υλικά που επιτυγχάνουν εξαιρετικές μονωτικές  επιδόσεις θερμομόνωσης, ηχομόνωσης, πυροπροστασίας.
Ο πετροβάμβακας έχει πολύ καλές θερμομονωτικές, ηχομονωτικές ιδιότητες και υψηλή αντοχή στη φωτιά 1000οc δεν αναπτύσει μούχλα εκτός εάν μείνει σε υγρό περιβάλλον. Επίσεις τα θερμομονωτικά υλικά όπως DOW, FIBRAN κ.α. είναι εγγυημένα υλικά με υψηλές προδιαγραφές για την θερμομόνωση στέγης.
Το Heraklith (ξυλόμαλλο) είναι το κορυφαίο θερμομονωτικό υλικό για πολλούς λόγους, όμως είναι ακριβό. Στην επισκευή κεραμοσκεπής όταν γίνει αλλάζουμε και την θερμομόνωση. Η εξειδικευμένη εμπειρία μας  διασφαλίζει την άριστη τοποθέτηση των υλικών και διασφαλίζει την μέγιστη απόδοση της θερμομόνωσης.
  

ΥγρομΟνωση


μονωση στεγης σκεπηςΗ υγρασία στην στέγη είναι ο χειρότερος εχθρός για τις δομές ενός κτιρίου. Ο μεγαλύτερος παράγοντας για την είσοδο υγρασίας σε μία στέγη, οφείλετε στην ταχύτητα ροής του αέρα μέσα από τις αρθρώσεις των κεραμιδιών καθώς επίσης η μέγιστη δυνατή κλίση των στεγών, ελαχιστοποιεί την εισχώρηση υγρασίας μέσα στη στέγη. Οι κατάλληλες μεμβράνες κεραμοσκεπών πρέπει να είναι τριών στρώσεων με ελάχιστο βάρος 300-350gr/m2 να έχουν την κατάλληλη αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις σχίσιμο, τριβή, μεταβολές της θερμοκρασίας και να προστατεύουν από το νερό, την σκόνη και τον αέρα.
Οι μεμβράνες κεραμοσκεπών αποφέυγουν την συμπύκνωση υδρατμών και την επακόλουθη εμφάνιση μούχλας που προέρχονται από τον εσωτερικό χώρο. Η ροή του αερισμού έχει την τάση να ρέει προς το ύψος της κορυφογραμμής. Ένας κακός αερισμός στέγης μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία όπως σχηματισμό βακτηριδίων και αναπνευστικά προβλήματα.
Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσονται κάτω από τα κεραμίδια το καλοκαίρι είναι τεράστιες 700c και είναι ο κύριος λόγος καταστροφής της μεμβράνης. Η μεμβράνη στέγης είναι το υλικό που αξίζει τα χρήματα που βάζουμε στη στέγη, για να μην καταστραφεί στα επόμενα 8-10 χρόνια.
Η μόνωση στέγης απασχολεί και ταλαιπωρεί αρκετά σπίτια, γι'αυτό η σωστή τοποθέτηση της μεμβράνης εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν διαρροές υγρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού ακόμα και εάν υπάρξει θραύση στα κεραμίδια της στέγης. Μετά από εμπειρία ετών έχω διαπιστώσει ότι το νερό που στάζει σε κρυφές εσοχές, κάνει μεγαλύτερη ζημιά σε ένα σπίτι από οποιοδήποτε άλλο μεμονωμένο παράγοντα. Στην επισκευή στέγης είναι αναπόφευκτη και η αντικατάσταση της μεμβράνης με νέα.

 

 

Καλέστε μας! 210 300 42 86