Κεραμίδια

Τα κεραμίδια αποτελούν το βασικότερο τρόπο κάλυψης στέγης. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη κεραμιδιών με ξεχωριστές ιδιότητες και χαρακτηριστικά το καθένα.

Ρωμαϊκά κεραμίδια

Ρωμαϊκά κεραμίδια

Ρωμαϊκά κεραμίδια, Χαλκίδος, Παναγιωτόπουλος (τα καλύτερα), Λάρισας, Καλαμάτας, Άργους, Θεσσαλονίκης, Ισπανικά Tejas Borja κ.α. Κεραμίδια τιμές από 0,70€
Βυζαντινα κεραμιδια

Βυζαντινα κεραμιδια

Τα βυζαντινα κεραμιδια έχουν την κλασική διαχρονική εμφάνιση του παλιού κεραμιδιού πάνω στη στέγη, σε εκκλησίες, τρούλους, κυκλικές κατασκευές. Για την αποφυγή βάρους (λάσπης) στις ενώσεις υπάρχουν βιδωτά βυζαντινά κεραμίδια που τοποθετούνται πάνω σε ξύλινο σκελετό και η τοποθετησή τους γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο.
Τσιμεντένια κεραμίδια

Τσιμεντένια κεραμίδια

Τα τσιμεντενια κεραμιδια ειναι κατασκευασμένα από ελαφρύ μπετόν από την εταιρεία Benders, που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στις βόρειες χώρες της Ευρώπης για να αντέχει τον πάγο και τις χαμηλές θερμοκρασίες –50οc. Το τσιμεντενιο κεραμιδι ή σουηδικό κεραμίδι είναι πιο βαρύ, όμως στο 1m2 έχουν το ίδιο βάρος με τα κλασσικά κεραμίδια λόγο λιγότερων τεμαχίων, 8τεμ./m2 τσιμεντένιο έναντι 13τεμ./m2 πήλινο κεραμίδι. Eξασφαλίζει τη σκεπη - σοφιτα από πιθανές ρωγμές και φθορές χιονιού/παγετού που ταλαιπωρεί σε διάφορα υψόμετρα. Επιλέξετε ανάμεσα σε 8 διαφορετικά χρώματα, τσιμεντένιο κεραμίδι τιμές από 1€/τεμ.
Πλαστικά κεραμίδια

Πλαστικά κεραμίδια

Το πλαστικο κεραμιδι είναι ένα θερμοπλαστικό διπλό ρωμαϊκό κεραμίδι ζυγίζει 0,5kg/τεμάχιο έναντι των 3,5kg/τεμ. που ζυγίζει το κλασσικό πήλινο κεραμιδι. Το πλαστικό κεραμίδι έχει απεριόριστη αντοχή σε κρούση και διατηρεί την πλαστικότητα και την συνοχή του σε ακραίες περιβαλλοντικές θερμοκρασίες (-40o έως +80 oc). Προσφέρει 6 φορές καλύτερη θερμομονωση–στεγανότητα, από όλα τα κεραμίδια της αγοράς και το μοναδικό μειονέκτημα στο πλαστικό κεραμίδι είναι η υψηλή τιμή αγοράς. Πλαστικό κεραμίδι τιμές είναι περίπου 20-22 €/m2.
Ασφαλτικά κεραμίδια

Ασφαλτικά κεραμίδια

Τα ασφαλτικα κεραμιδια είναι μια λύση για κατασκευές που θέλουμε να περιορίσουμε το βάρος της κατασκευής και για πολλούς από εμάς, για λόγους αισθητικής. Τοποθετούνται εύκολα σε οποιοδήποτε μορφή στέγης επειδή μπορείς να τους δώσεις σχήματα στις περισσότερες επιφάνειες, επειδή είναι έυκαμπτο και με διάρκεια ζωής περίπου 10-15 έτη. Η τοποθέτηση του ασφαλτικού πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο που γνωρίζει πολύ καλά την εγκατάσταση για το ασφαλτικο κεραμιδι.
Μεταλλικά κεραμίδια

Μεταλλικά κεραμίδια

Τα μεταλλικα κεραμιδια έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι ανθεκτικά με μικρό βάρος, αντοχή σε θερμοκρασίες -40ο+50οc Κατασκευάζονται από ατσάλι και στις 2 πλευρές με ενα ειδικό κράμα πάνω σε αυτά για να μπεί ψηφίδα με ακρυλική στρώση. Τα μεταλλικά κεραμίδια υπάρχουν σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη στέγης με κεραμίδια διαβάστε εδώ.