Παραθυρα Στεγης

παραθυρα στεγης

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να προτιμήσετε τα παραθυρα στεγης και σίγουρα δεν είναι μόνο αισθητικοί. Ένα παραθυρο στεγης σας προσφέρει φυσικό φωτισμό ο οποίο είναι απαραίτητος σε κατοικίες με βόρειο προσανατολισμό ή λίγο φυσικό φωτισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω συνθηκών, τοποθεσίας ή προσανατολισμού.

Τα είδη κουφωμάτων στέγης που θα συναντήσετε είναι πολλά από θολωτά ή επίπεδα, σταθερά ή ανοιγόμενα, ηλεκτρικά ή χειροκίνητα. Είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να είναι ανθεκτικότερα από τα κανονικά παράθυρα, τόσο από άποψη θερμομόνωσης και στεγανότητας αλλά και για επιπλέον αντοχή σε χτυπήματα καθώς δεν αποτελεί κάθετη επιφάνεια.

Η τοποθέτηση με παραθυρα στεγης δίνει εντυπωσιακά αισθητικά αποτελέσματα, αλλά ας δούμε και τα σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Εξοικονομεί ενέργεια. Είναι λογικό τις πρωινές και απογευματινές ώρες να χρειάζεται να έχουμε τα φώτα αναμμένα για να βλέπουμε καλύτερα. Με τα παραθυρα στεγης εξοικονομείτε ενέργεια καθώς προσθέτει φυσικό φωτισμό υπό μια γωνία η οποία φωτίζει αρμονικά τους χώρους χωρίς να ρίχνει σκιές. Επόμενο είναι να εξοικονομείτε και χρήματα καθώς η λιγότερη κατανάλωση ρεύματος για φωτισμό δεν έχει μόνο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον αλλά και στα οικονομικά μας.
  • Επάρκεια φυσικού εξαερισμού, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Με ανοιγόμενα παραθυρα στεγης, μπορείτε να προσφέρετε φυσικό δροσισμό των χώρων σας, ανανεώνοντας τον αέρα από πάνω προς τα κάτω με αποτέλεσμα να διατηρεί τις θερμοκρασίες σε φυσιολογικά επίπεδα.
  • Ένα ακόμα σημαντικό θετικό χαρακτηριστικό που έχουν τα παραθυρα στεγης, είναι η ιδιωτικότητα. Μπορεί να μην είναι η πρώτη σκέψη που θα κάνει κάποιος, όμως είναι ένα παράθυρο από το οποίο δεν μπορεί να σας δει κανείς, χωρίς να χρειαστεί να μειώσετε τον φυσικό φωτισμό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα κατοικιών που εξυπηρετεί το παράθυρο στέγης, είναι σπίτια χτισμένα σε πολύ κοντινές αποστάσεις, ή ένα παράθυρο μπάνιου που δεν θέλετε να είναι φιμέ ή αμμοβολή μειώνοντας τον φυσικό φωτισμό.
  • Μην ξεχνάμε βέβαια ότι τα παραθυρα στεγης, μεγαλώνουν, φωτίζουν και δίνουν ενδιαφέρον σε μικρούς χώρους όπως είναι η σοφίτα, ένα μπάνιο, βοηθητικοί χώροι, μικρά υπνοδωμάτια, ακόμα και ένα βεστιάριο που θέλετε να εκμεταλλευτείτε τους περιμετρικούς τοίχους στο έπακρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με παραθυρα στεγης επικοινωνήστε μαζί μας!