Κεραμοσκεπές

κεραμοσκεπες

Οι κεραμοσκεπές αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια ιδανική επιλογή για κάλυψη στέγης, καθώς προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα τόσο πρακτικά όσο και αισθητικά. Η αρχιτεκτονική ομορφιά μιας κεραμοσκεπής δεν μπορεί να συγκριθεί με μια ταράτσα, ειδικά στην σημερινή εποχή όπου μια μόνωση και ένας ηλιακός θερμοσίφωνας είναι απαραίτητα και σε μια κεραμοσκεπή μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να ζημιώνουν την εξωτερική όψη μιας κατοικίας.

Με την επιλογή κεραμοσκεπής σε μονοκατοικία, σας δίνεται η ευκαιρία να φτιάξετε μια κατασκευή μοναδικού design το οποίο θα εξαρτάται και θα δίνει μορφή ανάλογα με το κεραμίδι και την κλίση. Ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σας αλλά και το αποτέλεσμα που θέλετε να δώσετε, υπάρχουν πολλές μορφές όπως δίριχτη, μονόριχτη ή τετράριχτη στέγη.

Τα πλεονεκτήματα βέβαια που διαθέτουν οι κεραμοσκεπές δεν είναι μόνο αισθητικά. Προσφέρει σημαντικά λειτουργικά πλεονεκτήματα:

  • Χαμηλό κόστος συντήρησης και επισκευής. Η ανθεκτικότητα της κατασκευής συμβάλλει φυσικά σε ένα αποτέλεσμα με διάρκεια.
  • Θερμομόνωση με φυσικά υλικά. Η κεραμοσκεπή μονώνει σημαντικά, επιτρέποντας στο χώρο να αερίζεται, προσφέροντας επιπλέον δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη το χειμώνα.
  • Προσφέρει υγιές περιβάλλον διαβίωσης και εξοικονομεί ενέργεια.
  • Μειώνει το χρόνο παράδοσης καθώς η τοποθέτηση είναι γρηγορότερη.
  • Προσφέρει πυροπροστασία και αδιαβροχοποίηση με τα σωστά υλικά και άρτια τοποθέτηση.

Φυσικά, δίνουμε προτεραιότητα στην καλής ποιότητας ξυλεία, ώστε να είναι ανθεκτική και εμποτισμένη για πλήρη πυροπροστασία και προστασία από έντομα.

Ένα πλεονέκτημα που αξίζει να αναφέρουμε ξεχωριστά, είναι οι ποικιλία κεραμιδιών που πλέον υπάρχει, η κάθε μια με τα πλεονεκτήματα της. Δίνουν διαφορετικό αποτέλεσμα τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Τα κεραμικά κεραμίδια είναι η κλασική επιλογή δίνοντας όμορφο αποτέλεσμα και διάρκεια στο χρόνο. Το πλαστικό κεραμίδι δεν προσθέτει επιπλέον βάρος στην κατασκευή και έχει μεγάλη αντοχή. Το τσιμεντένιο κεραμίδι θα σας δώσει επιπλέον μόνωση αλλά αρκετό βάρος στην κατασκευή, ενώ τα πάνελ πολυουρεθάνης μονώνουν, αντέχουν στο χρόνο και δίνουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κεραμοσκεπές επικοινωνήστε μαζί μας!