Η χρήση οικολογικών βερνικιών σε ξύλινες κατασκευές

Ξυλινες Κατασκευες

Τα βερνίκια που χρησιμοποιούνται σε ξύλινες κατασκευές όπως στέγες, παράθυρα, πέργκολες, κιόσκια κ.α. χωρίζονται στα συμβατικά βερνίκια και τα οικολογικά βερνίκια.

Τα οικολογικά βερνίκια τα οποία έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν υστερούν έναντι των μέχρι σήμερα γνωστών συμβατικών βερνικιών αλλά αντίθετα υπερέχουν σε κάποιες ιδιότητες.

Έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα, υψηλή ελαστικότητα, ευκολία στην εφαρμογή, γρήγορο στέγνωμα, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και διασφαλίζουν τη προστασία του ξύλου από μύκητες, σαράκι, επιφανειακή μούχλα.

Τα οικολογικά βερνίκια έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με όλα τα συμβατικά βερνίκια ενώ παράλληλα το ξύλο προστατεύεται από την αποσάθρωση που προκαλούν οι μύκητες. Ακόμα τα οικολογικά βερνίκια εξασφαλίζουν την μόνιμη σύσφιξη του ξύλου ενώ τα χρώματα παραμένουν αναλλοίωτα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αφήνουν το ξύλο να αναπνέει, περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αυξομείωση του όγκου του και εξασφαλίζοντας εξαιρετικές αντοχές στις καιρικές συνθήκες και καταπονήσεις όπως: υπεριώδη ακτινοβολία, υγρασία, βροχή, πάγους, χαλάζι, καθώς επίσης και προστασία σε φαινόμενα όπως το νέφος, τα καυσαέρια κα.