Μυστικά συντήρησης ξύλινων επιφανειών

Συντηρηση Ξυλινων Επιφανειων

Τα οικολογικά βερνίκια αποτελούν σειρά προϊόντων στις περισσότερες εταιρίες, με πολλά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών βερνικιών (υδροδιαλυτά βερνίκια). Ο πλέον σημαντικός παράγοντας για την διαχρονική αντοχή μιας εξωτερικής ξύλινης κατασκευής είναι η επιλογή του σωστού ξύλου.

Όταν το ξύλο είναι εκτεθειμένο σε όλες τις καιρικές συνθήκες δεν μπορεί να κατασκευαστεί με σουηδική ξυλεία και να αντέξει στο χρόνο, ακόμα και ιρόκο, τίκ κ.α., καθώς θέλουν συντήρηση με τα σωστά υλικά για προστασία στις περιβαλλοντικές συνθήκες που καταπονούν την κατασκευή καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η ανεπτυγμένη τεχνολογία που διακρίνει τα σύγχρονα βερνίκια παρέχει ιδιότητες όπως ατμοδιαπερατότητα, αποφυγή κιτρινίσματος, ισχυρότερα φίλτρα UV, μεγαλύτερη καλυπτικότητα, υψηλά όρια ελαστικότητας, ευκολότερο τρίψιμο και σε περίπτωση επιδιόρθωσης δεν εμφανίζεται ''καβαλίκεμα''. Η επισκευή ξύλινης στέγης είναι αναπόφευκτη σε περίπτωση που υπάρχει υγρασία στα ξύλα που δεν έχουν περαστεί με ειδικά φίλτρα.

Τα οικολογικά χρώματα και βερνίκια είναι νερού, εντελώς άοσμα και οικολογικά, πιο ακριβά από τα συμβατικά όμως αξίζει τα χρήματα για την παρθενική βαφή και την συντήρηση του ξύλου.