Συμβουλές για την συντήρηση ξύλινων σκεπών

Συντηρηση Ξυλινων Σκεπων

Οι ξύλινες σκεπές για να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση και να παρατείνουν την διάρκεια ζωής τους χρειάζονται συντήρηση. Υπάρχουν πολλές τεχνικές και μέθοδοι συντήρησης, κάτι ιδιαίτερα απλό που μπορεί να πραγματοποιήσει μόνος του ο ιδιοκτήτης μιας σκεπή είναι ο καθαρισμός της.

Για την διατήρηση μιας σκεπής σε καλή κατάσταση απαραίτητος θεωρείται ο καθαρισμός της από φύλλα δέντρων, πευκοβελόνες, κλαδιά και διάφορα άλλα αντικείμενα που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Το ιδανικό είναι ο καθαρισμός να γίνετε στο τέλος του καλοκαιριού, πριν από την έναρξη των φθινοπωρινών βροχών.

Ο καθαρισμός της σκεπής είναι σημαντικός γιατί τα αντικείμενα που συσσωρεύονται καθυστερούν την ροή του νερού όταν βρέχει. Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος των αντικειμένων τόσο μεγαλύτερη και η καθυστέρηση στη ροή του νερού. Τα αντικείμενα που συσσωρεύονται σε συνδυασμό με την κατακράτηση του νερού οδηγούν στην διατήρηση υγρασίας, η οποία ευνοεί την ανάπτυξη διάφορων μυκήτων που φθείρουν και σταδιακά καταστρέφουν μια σκεπή. Με τον περιορισμό τους αυξάνεται τον χρόνο ζωής της σκεπής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συντήρηση ξύλινων σκεπών επικοινωνήστε μαζί μας.